Thursday, December 27, 2012

hilang

lama sudah tidak di kunjungi laman ini.

aku hilang bukan bersembunyi tetapi kesibukan menjalani arus kehidupan yang deras buat masa ini.

aku hilang; juga. hilang diri yang mempunyai kata-kata untuk di sumbangkan dalam dunia blog ini.

aku kagum dengan penulisan aku yang dulu.

aku rindu aku yang dulu.

perlu ku toleh ke belakang semula untuk mencari aku yang hilang.



tinta penulis: mohon kalian menunggu aku. perlu masa untuk kembali.

Wednesday, July 18, 2012

RAMADHAN kunjung kembali

akhirnya...


bulan yg paling aku rindu sesgt, tiba kembali...

sgt suke! rindu nak beribadah...

tp kali ni sgt berlainan sbb berada jauh dgn family... but hari pertama puasa sy sambut dengan family :D


notink much to say... SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK buat semua umat ISLAM :D





tinta penulis: harap Ramadhan kali ini lebih berkat dan bermakna :)

Friday, June 15, 2012

da baru rupenyer....

buat followers sekalian,


maaf la tuan empunya blog sgt la punya masa yg terhad untuk mengupdate blog kesygan dia ni...

series la syg blog ni, tp xde masa... terkejar2 uruskan itu ini...

owh ya, kini da berada du UiTM Dungun kembali, untuk semester yg ke2...

tak lama lg Ramadhan tiba... *seriesly excited nak rasa berpuasa di tempat yg lain dr uma*

well, agak terkejuz la jugak masa log in blog baru2 ni... da upgrade tu smpi blur sbentar *nmpk sgt x rajin log in* T_T

maafkan saya...


apa-apa pun, seriesly tuan empunya ada byk sgt cerita tergendala untuk d kongsi...


akhir kata *eh cpt plak ending* (sori, smbg nex entry, INSYAALLAH) semoga semua baik2 sahaja...


P/S: rindu nak aktif pos entry cam dulu T_T *israk mikraj coming in 2 more day, ready for Ramadhan sooon :D

Wednesday, April 4, 2012

i will be missing u

agak lama ruangan ini tidak ku lawat, kunjungi mahupun kemas kini...

final exam sudah beberapa hari langsai.. kini hanya menunggu perolehi keputusannya... sudah beberapa hari duduk di rumah.. berehat... minggu depan masuk fasa bekerja kembali...nanti kebosanan pula berlama-lamaan di rumah...


entri kali ini mengisahkan si dia ex-roomate ku...





nama diberi: Nurul Syaheerah Binti Che Hasnan


lahir 1993. asal Kelantan tetapi menetap di Kuantan... jurusan Diploma Kejuruteraan Kimia...

sweet, nice & talkative girl... also kind off vegetarian sbb x suke mkn ayam, daging tp ikan mkan...

pe yg aku akan rindu pd die ialah teletah nya... sumtime dye agak clumsy.. haha... and kami sama2 takut cicak tp dye tak suke semua jenis serangga... haha

kind off childish, takot akan kegelap... tp sgt la rajin mengemas... bab mengemas mmg pass kat dye je... suke gak memekak (klu dye xde, mmg sunyi la bilik) n tidur tu hobi utama dia... bgn lmbt n lmbt pegi kelas adlah hobi sterusnya bg dia... masa ni kan jd segmen ketawa d pg hari sbb time ni la dye kelam kabut berlari kesana kemari...


momen-momen bersama yg akan dirindui:

*baca komik @ majalah sama2 sambil baring
*main makeup2
*kejutkan bgn pg
*memekak sama2
*gelak2 tgk cite korea
*buat air milo + hot chocolate
*masak makanan guna microwave (mmg x jadi la kan)
*teman dye mandi waktu malam (dgr dye nyanyi smbil mandi)
*nyanyikan lagu happy birthday (masa birthday aku)
*cite pasal korean boy yg kita suke
*cite pasal ape yg kite blaja arini
*mkan sama2 hasil masakan (masa kelas kitchen aku
*makan aiskrim lepas lunch sama-sama
*pergi ceramah (then dia tidur)
*gi pantai ambik angin
*basuh baju mlm2 buta bersama
*beli makanan kat kedai ibu sama2
*kemas bilik sama2 tipa hari jumaat
*nangis sama2 kalau ada cite sedyh...


bnyak lagi yg x tertaip n teringat... ape2pun darl, i love u and miss u. u'r the best roomate that i ever had.. tq for being nice to me :D




tinta penulis: sori darl curi gambar hang tp x habaq n sory gak klu terasa... *da rindu kat kau pun*

Tuesday, March 6, 2012

musafir

musafir maknanya berpemergian atau pergi merantau...

itu yang aku lakukan... tapi cukup sekadar 1 hari 1 malam... bersama teman... melawat seorg sahabat yg baru shj kehilangan bonda nya...

dari kolej kampus dgn menaiki kereta sewa viva berwarna putih yg berplatkan huruf T pada pangkalnya, mengambil masa perjalanan selama 4 jam lebih...

lokasi; berhampiran UiTM Machang, Kelantan... melawat la juga UiTM Machang yg unik tu...

perjalanan mengujakan... pemandangan kiri kanan hijau *ikot jalan kg*

dalam 5 buah ruma juga kami singga sbb tiba di kampus dungun pd keesokan harinya, waktu tghari.... penduduk kg yg sederhana tetapi aset terpenting mereka adalah tanah @ rumah...

mmbygkan sekiranya ayah turut serta dlm trip ini pasti dia sgt teruja... sgt berbeza dgn permandangan di KL yg penuh dgn ciptaan konkrit pencakar langit dan seringkali sesak dgn kenderaan...

suasana di kg sgt damai dan tenang... kami suka berada di kampung!



tinta penulis: byk cerita ttp tidak terkarang... sesungguhnya diri ini bersyukur ke hadrat ILAHI kerana di beri peluang untuk menatap ciptaanNYA yg cukup indah. SUBHANALLAH~

Saturday, March 3, 2012

untuk awak

dear awak,

saya sayang family saya lebih dari sayang sesiapa. tapi sayang yg paling penting saya adalah untuk ALLAH, agama saya dan Nabi saya. saya sayang kawan-kawan saya juga tapi sayang kepada ibu bapa saya mendahului sayang saya kepada mereka.

awak jangan salah faham. saya sayang awak juga. saya sayang semua umatNYA. saya tiada hak nak membenci sesiapa. saya tahu saya hanya insan yang kerdil di sisiNYA. saya tak lari dari membuat salah dan silap mahupun dosa kerana saya hanya manusia biasa.

saya sentiasa berdoa agar kita sama mendapat keredhaan dariNYA dunia mahupun akhirat. awak, kita tak tahu bila jodoh, pertemuan, ajal dan maut itu datang. kita sentiasa kena berusaha untuk buat yang terbaik.

saya takut bila tengok masyarakat sekarang yang semakin lemas dengan budaya. adakalanya saya pun terikut tetapi saya terpaksa awak. saya masih tahu membezakan yang mana baik dan buruk. Alhamdulillah, setakat ini saya di lindungiNYA dari melakukan perkara mungkar.

tetapi awak, saya masih takut. saya masih tetap tidak boleh lari dari membuat dosa. kadang kala saya rasa kecil sangat diri saya ini bila di bandingkan dengan anak-anak Palestin yang hidup umpama pelarian di negara sendiri.

saya masih tak mensyukuri nikmat dan kudrat yang diberikan kepada saya, malahan sering kali mengeluh jika ada kekurangan itu dan ini. tetapi anak-anak kecil di bumi Gaza itu cukup kuat jiwa dan raga mereka untuk mengorbankan harta benda demi menyelamatkan negara mereka malah mereka tidak takut mati!

saya malu awak. saya malu dengan diri sendiri. saya malu dengan anak-anak kecil itu. saya malu lebih lagi terhadap PENCIPTA saya.

awak, saya bersyukur sangat2. sekurang-kurangnya saya amat bertuah kerana saya di beri peluang untuk bertaubat & saya masih mampu menghirup udaranya. saya juga bersyukur sesungguhnya saya di antara insanNYA yang terpilih kerana saya memperoleh masa untuk memohon kemaafan dariNYA. setidak-tidaknya saya tidak tergolong di kalangan mereka yang sesat.

sesungguhnya awak, apa yang saya alami ini merupakan pengalaman yang terindah buat saya. INSYAALLAH, dengan kudrat yang dibekalkan, saya akan lakukan terbaik mungkin untuk agama saya. doakan saya awak.

your dear,
saya.



tinta penulis: berusaha dan berusaha mendapatan keredhaanNYA...

Friday, March 2, 2012

sedang berkejar untuk dunia & akhirat....




tinta penulis: masih byk hutang dgn Yang Maha Besar yg masih blom terlaksana... mudah2an sempat...