Sunday, December 11, 2011

martial arts

mengikut pada title post ni, as u all know, I've join Tae-Won-Do.... hahaha.... (act, nak join silat, tp clash dgn kelas mlm)... after 8 years I left the martial arts world, now i'm joining it back! excited act! really!

x ramai mana la yg join. tp best! every ahad (8.30-10.30 pm), selasa (9-11 pm)... 2 times per week.... majoriti lelaki... tp ada la 2-3 ladies yg join... selagi aku x kene regging, aku ok... haha...

time smpi td dgn syeera (roomate), dorg da start wat aktiviti for stamina... jus fill in the blank la kan... bla bla bla... inhale, exhale... pki body guard, the class start!

defends from attacker, kick, bla bla bla... tp ada 1 insident YANG SANGAT2 xkan aku lupa! well, partner aku, da agak mahir dr aku yg newcomer ni, lelaki, tinggi. dye attack, aku defend... time defend plak automatically, left feet aku x bole high kick! (i have prob wit my left feet act) dan tanpa sengaja kakiku menghala (tendang) pada bahagian berharga bg lelaki! sumpah aku TAK SENGAJA!!! SORRY 100X! SORRY DUDE!

1 class gelakan kot! nasib la tendangan budak baru ni x kuat n notink for him! haha... siot je. n bile klass da abes *time b4 blek* aku mintak maaf la lagi kan, & die ckp "notink sbb da biasa kene time training klass" (=.=)"

the end of the story... morale of the story, jgn kelam kabut, relaks n focus... klu da kene serang dlm dunia realiti, bedal je la... hohohoh :0


tinta penulis: masih rasa bersalah (=.=)"

Friday, December 9, 2011

warga UiTM

masa aku update ni, bateri notebook yg aku pinjam ni tinggal 15% je lagi... so x byk bole cite, tapi sedaya upaya taip sebyk story yg bole....

arini, 10 DIS 2011...
hari ke 23 aku menjadi penghuni bilik 104, Redang 4, kolej Redang, Uitm Dungun, Terengganu...

ramai kawan aku jumpa... dr latar berlakang yg berbeza, program berbeza, nama lain, asal lain2 tmpt, muka semestinya lain! hehe

MDS- Minggu Destini Pelajar:

16 Nov-21 Nov 2011, minggu plng memenatkan dan jadual padat gler (smpt tido hnye 2 jam sehari)
masa ni dpt group 7, skali dgn one of my roomate...
dlm group tu, x silap ada 4-5 org yg ada nama NADIA/NADIAH pd nama die... x ke confius mereka2 yg lain??

so, dgn bijaknya aku bg la nama samaran aku (NADIE) sbgi panggilan...
disebabkan agak berbelit lidah mereka nak sebut, sesuka hati depa bg nama baru kat aku (NODDY) sbb, sng ingat n agak pelek. besides, tu mengingatkan mereka pd kartun MAKE WAY FOR NODDY... (bole gitu?) -acceptABLE lg la kan...

yg sgt x bole blah, ade bdk len dgn selamba badak kasi nama baru lagi, which is DOWNY... ini melampau sbb samakan aku dgn softener... UNACCEPTABLE! huh!

sini ramai kawan aku dpt kenal... antaranya:

roomate 1: Syeera
roomate 2: Siti

classmate: Laily, Najwa, Hazel, Intan, Aya, Ain, Nurul, Fa, Diba, Jiha, Farah, Alin, Falah, Ila, Nat, Tihi, Irfan, Arif, Reza, Fendi, Syabil, Thaufiq, Faris & Naim


tu tuk group C & D... kami gabung kelas dgn group A & B bile kelas mlm computer shj... tuk program dip. food serve tis sem, hanya ada 51 org pelajar shj...

tuk entry yg ni, smpi sini dulu... owh, ade entry lagi nanti... nantikan...


tinta penulis: perlahan-perlahan sedaya upaya update blog, post entry...

Monday, October 31, 2011

No-title

Aku seeeemmmmmaaaaaaakkkkkkiiiiiinnnnn malas nak update!!!! cool down, hari aku baru bermula... Semalam last day kerja... Skang masa berehat... 16 nov da smbg study.....


Tints penulis: maaf, aku slow....

Sunday, May 8, 2011

byk sgt input! kdg2 x tertaip.. harap maaf sekiranya blog lewat update... sibuk mengemas apa yg patut untuk di bawa ke PLKN... mmg sgt kesuntukan masa! itu x ade, ini xde! wah! brg pun x abes beli ni... nex week da nak pegi! maaf ya kalian~


tinta penulis: berkejar kesana kemari demi menjaga hati mereka2...

Tuesday, May 3, 2011

baru balik

dlm proses ya update blog... tunggu!

Tuesday, March 15, 2011

cecite....

salam pembaca semua.... baru berkesempatan aku nak buka laman kesukaan aku ni..
seronok betul! haha... well, perantau kan... skali skala je bru idop blog aku ni...

hidup seorang perantau mmg mencabar... serba serbi kene buat sendiri... kene jaga tingkah laku... kadang2 kene la berlakon... pendam perasaan paling banyak!

kene tahan dgn karenah 'human' yang berbagai... kdg2 tu panas gak hati... huhu...
pleng best bila menjelajah KL pd ujung minggu... skadar cuci mata je... tp seronok!
anak kazen aku yg sblom ni mmg jrg jumpa pun, da rapat dgn aku... sbb? aku duk ngan dorg... hehe...

10 januari 2011... tarikh mula kerja di a&w seremban drive-thru.
12 februari 2011... last day kerja di a&w seremban drive-thru..
sebulan 2 hari je kerja kat situ.. sbb? ada tawaran kerja lain la...
tolong family it's better!

bak kata mereka2 'takpa... pengalaman... byk2 nanti berguna'
so, juz enjoy my day being perantau...


P/S: 23 mac 2011... result SPM 2010! gosh! totally freaky me out! huhuhu..... doakan aku!

Thursday, January 27, 2011

pengalaman baru (1)

perantau yang sudah boleh biasakan diri berjauhan dengan keluarga, rakan, katil dan segala bagai harta yang telah membuatkan dirinya selesa dengan persekitaran. itulah aku.

pengalaman yang berjaya di kutip? banyak sekali. tidak terdaya hendak menaip. berhasil mendapat kerja walaupun sebelum berbagai halangan yang datang...

A&W, nama restoran tempat aku bekerja. 24 jam. drive-thru restoran. di Seremban. staff lelaki lagi ramai. tidak dinafikan... dan yang paling tidak boleh nak percaya, hampir semua mereka sebaya dengan aku! jika teringat, pasti gelak tak sudah la...

mereka semua ramah giler! baru 2 hari kenal, suasana macam family! best la... tak la bosan... thumbs up untuk kalian!!! having fun working there :D


tinta penulis: INSYAALLAH, akan sedaya upaya bekerja dengan penuh dedikasi...

dia pergi untuk selamanya

21 Januari 2011, selepas setahun 20 hari pemergian atuk kesayangan, makcik kesayangan (anak sulung arwah atuk) pula menyusul pemergiann nya...

aku tahu dia berada dikalangan mereka yang beriman. INSYAALLAH....



AL-FATIHAH....


tinta penulis: aku tidak akan lupa jasa arwah yang selalu mengingatkan aku supaya tidak lupa solat harian wajib ditunaikan...

Tuesday, January 4, 2011

merantau la....

esok... ya esok... aku mahu pergi jauh! jauh dari rumah, jauh dari family, jauh dari kawan2... tapi masih dekat. ya masih lagi dekat. ok, cukup putar belit! aku masih berada dalam negara Malaysia... dan berjarak tidak lebih drpd 70 km dari kalian...

esok mulakan perjalanan, ya mungkin dihantar emak kesayangan ke lokasi sekian, sekian, dan sekian ataupun menapak sendiri melalui penganngkutan awam yang mungkin padat dan panjang itu...

kemudian, setelah mendapat kebenaran menumpang dibilik kosong itu di rumah dinda emak, mungkin menginap disana sehingga puas hati merantau...

mencari pengalaman... bekerja di tempat yang tidak langsung kenal sekitarnya, orangnya mahupun caranya... berusaha berkejar ke sana ke mari mahu mengisi masa dari terbuang... membuang kebosanan dan lakukan kerana Dia Yang Satu..

itu antara azam aku... berdiri sendiri dengan hanya sokongan dari orang2 tersayang... 18 tahun, umur yang sepatutnya dan seharusnya belajar untuk lakukan semuanya dengan sendiri... aku cuba yang terbaik supaya aku dapat ketenangan dan rahmat olehNya serta riak muka gembira akan kejayaanku dari mereka yang disayangi kelak!



p/s: keterujaan pasti sangat! doakan aku kalian! pasti aku tidak lupa mendoakan kalian juga~