Sunday, December 11, 2011

martial arts

mengikut pada title post ni, as u all know, I've join Tae-Won-Do.... hahaha.... (act, nak join silat, tp clash dgn kelas mlm)... after 8 years I left the martial arts world, now i'm joining it back! excited act! really!

x ramai mana la yg join. tp best! every ahad (8.30-10.30 pm), selasa (9-11 pm)... 2 times per week.... majoriti lelaki... tp ada la 2-3 ladies yg join... selagi aku x kene regging, aku ok... haha...

time smpi td dgn syeera (roomate), dorg da start wat aktiviti for stamina... jus fill in the blank la kan... bla bla bla... inhale, exhale... pki body guard, the class start!

defends from attacker, kick, bla bla bla... tp ada 1 insident YANG SANGAT2 xkan aku lupa! well, partner aku, da agak mahir dr aku yg newcomer ni, lelaki, tinggi. dye attack, aku defend... time defend plak automatically, left feet aku x bole high kick! (i have prob wit my left feet act) dan tanpa sengaja kakiku menghala (tendang) pada bahagian berharga bg lelaki! sumpah aku TAK SENGAJA!!! SORRY 100X! SORRY DUDE!

1 class gelakan kot! nasib la tendangan budak baru ni x kuat n notink for him! haha... siot je. n bile klass da abes *time b4 blek* aku mintak maaf la lagi kan, & die ckp "notink sbb da biasa kene time training klass" (=.=)"

the end of the story... morale of the story, jgn kelam kabut, relaks n focus... klu da kene serang dlm dunia realiti, bedal je la... hohohoh :0


tinta penulis: masih rasa bersalah (=.=)"

Friday, December 9, 2011

warga UiTM

masa aku update ni, bateri notebook yg aku pinjam ni tinggal 15% je lagi... so x byk bole cite, tapi sedaya upaya taip sebyk story yg bole....

arini, 10 DIS 2011...
hari ke 23 aku menjadi penghuni bilik 104, Redang 4, kolej Redang, Uitm Dungun, Terengganu...

ramai kawan aku jumpa... dr latar berlakang yg berbeza, program berbeza, nama lain, asal lain2 tmpt, muka semestinya lain! hehe

MDS- Minggu Destini Pelajar:

16 Nov-21 Nov 2011, minggu plng memenatkan dan jadual padat gler (smpt tido hnye 2 jam sehari)
masa ni dpt group 7, skali dgn one of my roomate...
dlm group tu, x silap ada 4-5 org yg ada nama NADIA/NADIAH pd nama die... x ke confius mereka2 yg lain??

so, dgn bijaknya aku bg la nama samaran aku (NADIE) sbgi panggilan...
disebabkan agak berbelit lidah mereka nak sebut, sesuka hati depa bg nama baru kat aku (NODDY) sbb, sng ingat n agak pelek. besides, tu mengingatkan mereka pd kartun MAKE WAY FOR NODDY... (bole gitu?) -acceptABLE lg la kan...

yg sgt x bole blah, ade bdk len dgn selamba badak kasi nama baru lagi, which is DOWNY... ini melampau sbb samakan aku dgn softener... UNACCEPTABLE! huh!

sini ramai kawan aku dpt kenal... antaranya:

roomate 1: Syeera
roomate 2: Siti

classmate: Laily, Najwa, Hazel, Intan, Aya, Ain, Nurul, Fa, Diba, Jiha, Farah, Alin, Falah, Ila, Nat, Tihi, Irfan, Arif, Reza, Fendi, Syabil, Thaufiq, Faris & Naim


tu tuk group C & D... kami gabung kelas dgn group A & B bile kelas mlm computer shj... tuk program dip. food serve tis sem, hanya ada 51 org pelajar shj...

tuk entry yg ni, smpi sini dulu... owh, ade entry lagi nanti... nantikan...


tinta penulis: perlahan-perlahan sedaya upaya update blog, post entry...